AURINKOENERGIA

Aurinkolämmitys on edullinen tapa tuottaa lämmintä käyttövettä. Suomenkin olosuhteissa jopa 40–60 % lämpimästä käyttövedestä voidaan tuottaa aurinkoenergialla. Aurinkolämmitys ei ole riippuvainen auringon valosta vaan sen säteilystä.

Suomessa säteilyä riittää aurinkolämmön tuottamiseen helmikuusta marraskuuhun. Aurinkoenergian hyödyntäminen on luontoystävällinen tapa pienentää energialaskua.

Aurinkolämpöä saadaan, kun auringon säteily muutetaan lämmöksi aurinkokeräimissä, joissa pumpun avulla kierrätetään jäätymätöntä lämmönsiirtoliuosta. Aurinkokeräimessä lämmenneen nesteen lämpö siirretään lämmönvaihtimen välityksellä lämmönvaraajaan. Aurinkolämpöjärjestelmä kokonaisuudessaan koostuu aurinkokeräimistä, varaajasta, pumppu- ja ohjausyksiköstä sekä putkistosta.

EDULLISET AURINKOPANEELIT MÖKILLE

Toinen vaihtoehto tuottaa energiaa auringon avulla on aurinkopaneeli, joka muuttaa auringon säteilyn suoraan sähköksi. Suomessa aurinko kannattaa valjastaa energiatuotantoon erityisesti mökillä tai muissa asunnoissa, joissa asutaan lähinnä kesäaikaan, sillä aurinkopaneeli on edullinen ratkaisu mökille. Ja uudet paneelit ovat tyylikkään näköisiä!

Edullinen tapa tuottaa runsaasti käyttövettä
Aurinkoenergialla voidaan tuottaa noin puolet lämpimän käyttöveden valmistamiseen tarvittavasta energiasta. Aurinkolämmitys voidaan liittää kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Kun aurinkolämmitys liitetään vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, jopa 25–35 % lämmitykseen tarvittavasta energiasta voidaan kattaa aurinkoenergialla.

ÖLJYKATTILA – Solar Economy – Solar 3

Aurinkoenergia osana lämmitysjärjestelmää
Aurinkolämmitys on liitetty öljylämmitykseen.

AURINKOLÄMMITTÄMISEN KUSTANNUSHAARUKKA

Aurinkolämmityksen voi liittää myös öljylämmitykseen osaksi hybridijärjestelmää. Aurinkojärjestelmän asennusaika on 2–3 miestyöpäivää ja kokonaiskustannusarvio 4500–6000 € riippuen aurinkokeräimien määrästä.

Energian varaamiseen voidaan rinnalle kytkeä käyttövesivaraaja tai energiavaraaja, jolloin lämpöpumpulla tai puukattilalla tuotettua energiaa voidaan käyttää myös talon lämmittämiseen.

LÄMMINVESIVARAAJA – Solar Economy – Solar 3

Käyttöveden lämmittäminen aurinkoenergialla
Aurinkokeräimet on liitetty kiinteistössä jo olevaan vedenlämmittimeen.

OTA YHTEYTTÄ, NIIN JUTELLAAN LISÄÄ AURINKOENERGIASTA

Soita: puh. 03-457200 tai 0400-639418
Laita sähköpostia: petri.aalto@hanakat.fi

TULE KÄYMÄÄN MYYMÄLÄSSÄ

Myymälämme sijaitsee osoitteessa:

Antilan Vesi ja Lämpö
Läykinkatu 2, 39500 Ikaalinen