LÄMMITYS

Lämmitysjärjestelmän valinta on yksi pientalon suunnittelun pitkävaikutteisimmista päätöksistä. Kerran valittua järjestelmää ei voi myöhemmin helposti tai edullisesti muuttaa. Lämmitysvalinnat ja energiatalouden suunnittelu vaikuttavat suuresti pientalon asumismukavuuteen ja käyttökustannuksiin.

POIKKEA MEILLÄ, NIIN KARTOITETAAN VAIHTOEHDOT LÄMMITYKSEEN

Meillä täällä Antilan Vesi ja Lämmön myymälässä sinun on helppoa valita lämmitys­muoto, sillä meiltä saat ne kaikki: öljylämmitys, maalämpö, puulämmitys, aurinkolämmitys, kaukolämmitys ja hybridilämmitys. Tulevaisuuden läm­mi­tysjär­jestelmä koostuu useam­masta lämmityslaitteesta, joiden käyttö optimoidaan vuodenajan mukaan.

ILMALÄMPÖPUMPPU

Ilmalämpöpumppu on yksi selkeimmin lämmitystä muut­taneista asioista, mutta sen ohella on nykyään paljon muitakin mie­len­kiintoisia uusia, energiaa säästäviä vaih­toehtoja.

Lue lisää ilmalämpöpumpuista >>

AURINKOLÄMPÖ

Aurinkolämmitys on edullinen tapa tuottaa lämmintä käyttövettä. Toinen vaihtoehto tuottaa energiaa auringon avulla on aurinkopaneeli, joka muuttaa auringon säteilyn suoraan sähköksi.

Lue lisää aurinkolämmöstä >>

SUUNNITTELE LÄMMITYKSEN VALINTA HUOLELLA

Energiatehokas talo on ammattilaisten suunnittelema ja sen rakenteet ja talotekniikka on suunniteltu toimivaksi kokonaisuudeksi. Hyvä suunnittelu maksaa itsensä takaisin kustannussäästöinä ja asumisen mukavuutena. Suunnitteluvaiheessa lyödään lukkoon 90 % rakentamisen kokonaiskustannuksista ja noin 80 % talon tulevista käyttö- ja energiakustannuksista.

Lämmitysmuodon valinnassa tulee huomioida oma halukkuus ja mahdollisuus osallistua päivittäiseen lämmitykseen. Myös rakennuspaikka, viranomaismääräykset ja kiinteistön tuomat mahdollisuudet vaikuttavat päätöksiin omien tarpeiden rinnalla. Tärkeintä on kuitenkin se, mikä sinulle on merkittävää asumisessa.

Päähuomio kiinnittyy yleensä hankinta- ja käyttökustannuksiin, mutta myös muita seikkoja kuten ympäristöystävällisyyttä kannattaa miettiä. Jokaisessa järjestelmässä on omat hyvät ja huonot puolensa eikä yhtä oikeaa lämmitysjärjestelmää ole olemassa.

ENERGIATEHOKKUUS TUO SÄÄSTÖÄ

Energiankäyttöön liittyvät asiat ja valinnat näkyvät entistä enemmän meidän jokaisen arjessa ja lämmitys on monipuolistunut. Talojen rakenteiden energiankulutuksen pienentäminen, energiatehokkaammat laitteet, ilmanvaihdon vaikutus niin asukkaiden kuin rakennuksen terveyteen, viilennys sekä sähköisten laitteiden lisääntyminen vaikuttavat tulevaisuuden energiankokonaiskäyttöön.

Tule käymään myymälässämme tai ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Soita vaikka heti: 03-457200