ILMALÄMPÖPUMPPU

Suomen ilmastossa ulkolämpötila liikkuu nollan tuntumassa (± 2 °C) noin kolmanneksen vuodesta ja juuri tällöin ilmalämpöpumppu on lämmöntuottajana parhaimmillaan.

Oikein asennettu ilmalämpöpumppu on hyvä peruslämmön tuottaja ja sen avulla normaaleja lämmityskustannuksia voidaan pienentää jopa 30–50 %. Näin sen hinta on nopeasti maksettu takaisin.

Ilmalämpöpumppu myös parantaa merkittävästi sisäilman laatua puhdistamalla kierrättämänsä ilman. Täällä on merkitystä varsinkin esim. siitepölykautena. Kesäkaudella ilmalämpöpumpulla voidaan myös jäähdyttää. Koko lämpimän kauden jäähdytyksen kustannukset ovat normaalikokoisessa talossa vain 50 € luokkaa vuodessa. Yli -25°C  pakkasilla laitteesta ei ole juurikaan iloa, mutta tällaisia päiviä on vuodessa vähän.

Ilmalämpöpumpun hinnat asennettuna ovat 1600–2400 €.

ILMALÄMPÖPUMPPUJEN VALIKOIMAA

Hanakat-liikkeessä valintaasi vie eteenpäin asiantuntemus ja laaja valikoima laitteita, joista valita. Autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen ilmalämpöpumpun siihen tilaan, missä aiot sitä käyttää. Esim. jos kotonasi on useampia kerroksia tai tilat ovat epäyhtenäiset tai sokkeloiset, laitteen sijoituksen merkitys korostuu. Usein tällöin kannattaa hankkia kaksi sisäyksikköä tai jopa kaksi erillistä ilmalämpöpumppua.

Sisäyksiköt kannattaa asentaa mahdollisimman kauas ihmisistä ja oleskelutiloista. Makuuhuoneisiin niitä ei kannata sijoittaa, sillä hiljaisimmillaankin niiden ääni voi häiritä, kun tarvitset täyttä hiljaisuutta. Ilmavirta suoraan iholle puhallettuna voi myös tuntua liian voimakkaalta.

OIKEA LAITE OIKEAAN PAIKKAAN

Muita sijoituspaikan ja laitteen valinnassa huomioon otettavia tekijöitä ovat mm. ulkonäölliset seikat (sisustus), lämmönjako, sähkön saanti, sulamisvesien poisto, putkivedot ulkoyksikköön, äänitaso, huollettavuus sekä se, käytetäänkö laitetta pääasiallisesti lämmittämiseen vai viilennykseen.

Ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa huomaamattomaan paikkaan avoimeen tilaan, jotta laite on helppo huoltaa.

Me asennamme ilmalämpöpumppuja Ikaalisten ja Hämeenkyrön alueelle ja muihin lähikuntiin.

OTA YHTEYTTÄ, NIIN JUTELLAAN LISÄÄ ILMALÄMMÖSTÄ

Soita: puh. 03-457200 tai 0400-639418
Laita sähköpostia: petri.aalto@hanakat.fi

TULE KÄYMÄÄN MYYMÄLÄSSÄ

Myymälämme sijaitsee osoitteessa:

Antilan Vesi ja Lämpö
Läykinkatu 2, 39500 Ikaalinen